Veelgestelde vragen

Hoe wij werken en hoe energie werkt

Vragen over energetische huisreiniging of houseclearing

De meesten mensen vinden het een beetje vreemd, zo’n energetische huisreiniging en dat snappen we. Daarom vermelden we bij de reviews van klanten alleen de voornaam. De meeste klanten vinden het heel leuk om op een verjaardagsfeest te vertellen over de house clearing die ze hebben gedaan, maar om daarmee met naam en toenaam op onze site te staan, dat willen de meesten niet.

Hieronder antwoorden op vragen die we vaak krijgen en de antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? App of mail ons, dan voegen we ‘m toe.

 

Hoe weet ik of de energie in mijn huis verstoord is?

Als het ‘unheimisch’ voelt in je huis, dan weet je dat er iets mis is met de energie in je huis. Slecht slapen in huis is een indicator, al kan dat naturlijk ook andere oorzaken hebben. Voelt het op bepaalde plekken in huis koud, onrustig of vervelend? Vermijd je bepaalde ruimtes of wil(len) je kind(eren) daar niet zijn? Ook dat zijn indicatoren.

 

Hoe gaat een energetische huisreiniging in z’n werk?

We maken een afspraak voor de huisreiniging en we komen op bezoek, op afstand is een huisreiniging ook mogelijk, maar we geven de voorkeur aan een live sessie. We starten in de woonkamer. Voor ons doet het visuele aspect er niet toe, we kijken naar de energie. Daarvoor concentreren we ons en we tunen in op de energie. Eerst kijken we naar het gehele huis, hoe voelt het? Wat speelt er? Dan kijken we ruimte voor ruimte. Steeds gaan we ergens zitten of staan en ‘lezen’ de energie. We kijken per ruimte wat er nodig is om de energie op te schonen. Een eventuele tuin en/of balkon nemen we ook mee. We gebruiken geen attributen, alleen onze handen en ons eigen innerlijk weten. Soms is het aan de orde om een of meer van de bewoners een healing te geven, daarvoor vragen we eerst toestemming.

 

Hoe lang duurt een huisreiniging?

Dat hangt er van af wat er speelt, maar ga uit van 1,5 tot 2 uur.

 

Wat doe ik zelf tijdens een energy clearing?

Wat je wil, je kan in je huis blijven of buiten de deur iets gaan doen. Wij adviseren je om even naar buiten te gaan voor een wandeling of iets dergelijks. Dan bellen we je als we klaar zijn.

 

Kan ik zelf iets doen om mijn huis energetisch schoon te houden?

Zelf gronden in je eigen huis kan je helpen om je er meer thuis te voelen. Het helpt sowieso om je in huis te omringen met spullen die je prettig vindt en om je huis mooi in te richten, als dat belangrijk voor je is. Neem je ruimte in, in huis. Onze gouden tip: volg de basis 1 cursus van het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht, dan leer je zelf de basics om een ruimte energetisch schoon te maken. Maar als er echt wat loos is, is ons advies om een professional in te schakelen.

 

Hoe kan het dat een energetische huisreiniging ook op afstand kan?

Voor energie maakt afstand niet uit, dus wij kunnen vanuit Arnhem (of waar dan ook) intunen op je huis. Daarvoor is het voor ons wel handig om adres en liefst een aantal foto’s te hebben, zo kunnen we ons een beeld vormen van locatie, oppervlakte en ruimtes. Als we eenmaal je huis hebben gereinigd, kunnen we daarna op afstand intunen, dan kennen we je huis.

Hoe lang duurt het effect van een energetische huisreiniging?

Dat hangt er van af. Als er sprake is van energie van overledenen, dan krijgen we die meestal met een sessie wel weg. Jij en je medebewoners bepalen verder hoe het gaat met de energie in huis. Als er heftige emotionele toestanden aan de hand zijn tussen jullie onderling, dan heeft dat effect op de energie in huis. Hoe dan ook creëert een energetische huisreiniging een soort nulpunt. De energie is neutraal en daarin kan je goed jezelf zijn. 

Wat is een healing?

Een healing brengt je energiesysteem in balans. Het zorgt ervoor dat je energie vrijer stroomt. Het ruimt op. Het precieze effect verschilt van persoon tot persoon. Lekkerder in je vel zitten, meer lol, meer in je lichaam en uit je hoofd, meer rust of stevigheid of meer inzicht in je emoties zijn mogelijke effecten. Bij een healing tuned de healer in op jouw energiesysteem en kijkt wat er nodig is om eventuele blokkades op te heffen. In de energie laat je zien wat je wil, zonder dat je je daarvan bewust bent.  Een healing duurt ongeveer 20 minuten.

 

Waarom geven jullie soms een healing aan een van de bewoners?

Soms heeft de energie in huis te maken met de bewoners, met jou of een van de gezinsleden. Dan is het aan de orde om ook de energie van jouw en/of huisgenoten in balans te brengen. Dat doen we op de zelfde manier als een huisreiniging. We tunen in op jouw energie en vragen je (zonder woorden) wat je wil loslaten en wil bijstellen en waar je ruimte voor wil maken. Jij geeft onbewust antwoord, je laat het ons zien met je energie. De healing is precies afgestemd op wat jij wil en wat jij nodig hebt.

 

Heeft een energetische huisreiniging effect op huisdieren?

Dieren zijn heel gevoelig voor energie en huisdieren zijn ook gevoelig voor de energie van de bewoners. Een energetische huisreiniging kan dus zeker ook een positief effect hebben op de aanwezige huisdieren.